Reteta Merdenele cu branza feta

Reteta Merdenele cu branza feta

Reteta Merdenele cu branza feta
Retete Culinare,Retete patiserie,Retete produse de patiserie, Retete online,Retete Top Chef


INGREDIENTE


300g aluat frantuzesc congelat sau refrigerat
Faina pentru prelucrat
Pentru umplutura si glazura
100g branza feta (telemea greceasca de oaie)
Cate ¼ lugatura de marar si patrunjel
2 crengute busuioc
Piper negru
1 galbenus
1 lingura lapte

MOD DE PREPARARE

Pune foile de aluat una langa alta pe suprafata de lucru presarata cu faina pentru a se decongela. Tapeaza tavile cu hartie pentru copt.
Faramiteaza branza cu o furculita. Spala mararul si patrunjelul, zvanta si toaca marunt. Frunzele de busuioc taie-le fasii. Amesteca verdeturile cu branza si condimenteaza cu piper.
Intinde o foaie subtire de aluat si taie in 12 patrate de aproximativ 12 cm. In mijlocul fiecarui patrat pune cate o lingurita de branza cu verdeturi.

Amesteca galbenusul cu laptele si unge marginile patratelor. Impatureste patratele pentru a obtine triunghiuri si strange marginile cu degetele. Cu dintii furculitei fa un model perforat de-a lungul marginii.
Pune merdenelele in tavi, unge cu restul de galbenus si lasa la rece aproximativ 20 de minute. Intre timp incinge cuptorul la 220°C. Se coc 15-20 de minute pana se rumenesc. Serveste-le caldute sau fierbinti. Reteta de merdenele te-a incantat si sunt sigura ca ai sa le incerci!