Retete Culinare,Retete patiserie,Retete produse de patiserie, Retete online,Retete Top Chef
INGREDIENTE
500 gr aluat foietat
600-700 gr spanac
100 gr ricotta/urda
1 lingura parmezan/cascaval ras
1 lingura rasa pesmet
1 ou
1 galbenus + 2 linguri lapte
mac/susan
MOD DE PREPARARE
Curatam spanacul si il spalam bine in cateva ape.
Umplem o oala cu apa si o punem pe foc. In momentul in care incepe sa fiarba, adaugam spanacul si il lasam sa fiarba pentru 5-6 minute dupa care il scoatem din apa si il punem la scurs si racit intr-o sita. Dupa ce s-a racit, il stoarcem foarte foarte bine.
Tocam marunt spanacul si il amestecam cu ricotta sau urda foarte bine scurse, parmezanul sau cascavalul, oul si pesmetul.
Taiem aluatul in fasii late de 4-5 cm si punem pe intreaga lungime a fasiei mixul de spanac.
Rulam fiecare fasie si asezam rulourile obtinute in forma de spirala, unul in continuarea celuilalt, in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.
Amestecam 1 galbenus cu 2 linguri de lapte si ungem spirala. Presaram pe deasupra mac sau susan.
Coacem spirala la 200 grade, cuptor preincalzit, pentru 20.25 minute.
O scoatem din cuptor si dupa ce s-a racit, o putem servi.









