Retete Culinare,Reteta Ciorba,Retete Ciorbe gustoase, Retete Top Chef online,Retete Top Chef
INGREDIENTE
500 gr fasole alba
800 gr afumatura (ciolan de porc, costita afumata)
3 morcovi
2 ardei gras rosu
3 cepe
2 linguri ulei
2 linguri otet
2 linguri bulion
sare
piper
tarhon
patrunjel
MOD DE PREPARARE
Pasul 1:
Fasolea se spala bine si se pune la inmuiat in apa calda timp de 20 de minute. Se pune la fiert in apa cu sare timp de o ora.
Pasul 2:
Se adauga 2 cepe taiate marunt, ardeii taiati solzi si morcovul ras.
Pasul 3:
In acest timp, afumatura se pune la fiert pana da in clocot o data. Acum se adauga si ea peste fasole. Se lasa cam 30 de minute la fiert.
Pasul 4:
Separat, se face rantasul. Intr-o tigaie se pune putin ulei la incins. Se caleste o ceapa taiata marunt. Peste se adauga otetul si bulionul. Acest rantas se adauga in ciorba.
Pasul 5:
Se mai lasa 10 minute la foc mic si se condimenteaza cu sare, piper si tarhon, dupa gust. La sfarsit, se adauga patrunjelul tocat.