Reteta Ciorba de fasole cu afumatura

Reteta Ciorba de fasole cu afumatura

Reteta Ciorba de fasole cu afumatura
Retete Culinare,Reteta Ciorba,Retete Ciorbe gustoase, Retete Top Chef online,Retete Top Chef


INGREDIENTE

500 gr fasole alba
800 gr afumatura (ciolan de porc, costita afumata)
3 morcovi
2 ardei gras rosu
3 cepe
2 linguri ulei
2 linguri otet
2 linguri bulion
sare
piper
tarhon
patrunjel

MOD DE PREPARARE

Pasul 1:
Fasolea se spala bine si se pune la inmuiat in apa calda timp de 20 de minute. Se pune la fiert in apa cu sare timp de o ora.
Pasul 2:
Se adauga 2 cepe taiate marunt, ardeii taiati solzi si morcovul ras.
Pasul 3:
In acest timp, afumatura se pune la fiert pana da in clocot o data. Acum se adauga si ea peste fasole. Se lasa cam 30 de minute la fiert.
Pasul 4:
Separat, se face rantasul. Intr-o tigaie se pune putin ulei la incins. Se caleste o ceapa taiata marunt. Peste se adauga otetul si bulionul. Acest rantas se adauga in ciorba.
Pasul 5:
Se mai lasa 10 minute la foc mic si se condimenteaza cu sare, piper si tarhon, dupa gust. La sfarsit, se adauga patrunjelul tocat.