Retete Culinare,Retete Fripturi si Gratar, Retete Top Chef online,Retete Top Chef
INGREDIENTE
4 cotlete de porc
2 pahare vin rosu de buna calitate
3 frunze salvie
2 crengute maghiran
3-4 catei usturoi
sare
piper
ulei
MOD DE PREPARARE
Prajim cotletele pentru 4 minute pe fiecare parte in 4-5 linguri de ulei intr-o tigaie destul de larga astfel incat sa nu fie nevoie sa suprapunem feliile de carne.
Dupa ce s-au rumenit pe ambele parti adaugam sarea si piperul.
Se adauga si cateii de usturoi taiati in feliute subtiri, crengutele de maghiran si frunzele de salvie rupte in bucatele cu mana.
Adaugam vinul rosu si lasam tigaia pe foc mic, initial fara capac. Cand vinul s-a evaporat aproape in totalitate adaugam un pahar mic de apa si acoperim tigaia.
In cazul in care cotletele nu sunt fragede dupa primul pahar de apa, mai adaugam unul, acoperim tigaia si o lasam pe foc mic pana cand sosul scade.
Cand carnea este frageda si sosul a scazut si a capatat o consistenta cremoasa, stingem focul si servim alaturi de mamaliga.
Pofta buna!!