Retete Culinare,retete mancare,Mancaruri, Retete Top Chef online,Retete Top Chef
INGREDIENTE
1 kg de cartofi
2 linguri margarina
400 gr carne de vita tocata
100 gr carne de porc grasa tocata
3 cepe
1 ardei gras
4 rosii coapte (2 linguri bulion)
2 oua
150 gr smantana
o lingura de faina
sare
piper
marar
4 linguri ulei de masline
MOD DE PREPARARE
Pasul 1:
Cartofii se curata de coaja, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti se scurg de zeama si se piseaza. E bine sa mai lasi putina zeama ca sa fie piureul mai moale. Cand zdrobesti cartofii adauga sare si margarina.
Pasul 2:
Intr-o tigaie se pune putin ulei si se pune ceapa taiata marunt. Peste se adauga ardeiul gras taiat fasii, carnea amestecata, sare si piper. Se lasa la foc mic pana se inabuse carnea.
Pasul 3:
Carnea racita se amesteca cu smantana, ouale crude, faina, mararul si rosiile curatate de coaja si tocate (sau bulionul). Deasupra se adauga condimente, dupa gust.
Pasul 4:
Piureul se imparte in trei parti iar compozitia de carne in doua parti egale. Intr-o tava unsa cu ulei se pune un strat de piure urmat de unul de carne, un altul de piure altul de carne. Deasupra se mai pune un strat de piure.
Pasul 5:
Se baga la cuptorul preincalzit pentru 25-30 de minute.