Meniu de Craciun Retete

Meniu de Craciun Retete

Retete Meniu de Craciun
Un meniu special de Craciun,Retete de Craciun ,Retete Culinare,retete mancare,Mancaruri de Cracin, Retete Top Chef online,Retete online





Iata un meniu special pentru Craciun:


Antreuri

Grisine cu prosciutto

Alege cateva grisine lungi, sarate, proaspete si felii de prosciutto subtiri. Inveleste grisinile cu sunca si lega-le cu fire de ceapa verde. Se servesc intr-un pahar inalt, alaturi de maslin, gogosari la otet sau rosii cherry.
Grisine cu prosciutto


Gogosi cu icre si castraveti murati

Prepara un aluat din: 300 ml apa, 150 ml ulei, 300 g faina, 5 oua si putina sare. Apa si uleiul se pun impreuna la fiert si apoi se adauga faina, in ploaie. Se lasa pe foc pana se formeaza un aluat tare. Cand s-a racit, se incorporeaza ouale pe rand si se amesteca bine. Din aluatul astfel obtinut se formeaza gogosele nu prea mari, care se coc in cuptorul incins in prealabil. Acestea vor fi goale pe dinauntru si se pot umple cu icre, dar si cu alte creme (de branza, maioneza cu ciuperci, pate) si se decoreaza cu masline sau castraveti murati.
Gogosele cu icre


Fel principal
Urmeaza modelul american si renunta la mancarurile grele din carne de porc. Pregateste de Craciun o friptura rumena de curcan.

Curcan cu portocale, struguri si piure

Ingrediente:  Un curcan de dimensiuni medii, 4 portocale, unt, ulei, condimente, struguri albi si rosii, cartofi pentru piure

Mod de preparare: 

- curcanul spalat si uscat se impaneaza cu felii de portcale si se unge cu un sos facut din: piper, chili, usturoi pisat, zeama de portocala, cardamon, cuisoare, scortisoara, nucsoara, sare, chimen.
- curcanul astfel impanat se pune la cuptor pentru doua ore, in cuptorul foarte incins
- cand este gata se serveste acompaniat de un sos facut din: unt, zeama de portocale si vin alb, alaturi de cativa struguri albi si rosii
- se poate servi si cu o garnitura din piure de cartofi dulci sau normali sau cu legume proaspete.
Curcan cu portocale


Desert

Fursecuri cu gem de fructe si glazura de ciocolata


Pentru a nu sta sa prepari cine stie ce reteta complicata de fursecuri, cumpara biscuiti de cea mai buna calitate, cu aroma de vanilie, eventual cu forme cat mai interesante.

Biscuitii se lipesc intre ei doi cate doi cu gem de fructe (cel mai indicat ar fi de portocale sau de caise).

Glazura se obtine topind in bain-marie 1-2 ciocolate albe din comert, pana cand este lichida, apoi adaugi putin unt.

Biscuitii cu gem se glazureaza cu ciocolata lichida si se pot orna cu scortisoara, migdale sau nuci.
Fursecuri cu gem de fructe


Tort cu fructe exotice pentru Craciun

Ingrediente: 5 oua, un praf de sare, 5 linguri de zahar, 5 linguri de ulei, 5 linguri de faina, 1 praf de copt, 500 ml frisca lichida, gem de fructe, fructe exotice proaspete, gel fix.

Mod de preparare:

- fa un pandispan delicios astfel: cele 5 albuse se bat cu praful de sare si apoi cu 5 linguri de zahar, pana devin o spuma consistenta. Se adauga 5 galbenusuri, 5 linguri de ulei, 5 linguri de faina si praful de copt, pe rand, amestecand usor cu o lingura de lemn, de jos in sus, pana se incorporeaza totul perfect.
- compozitia se pune intr-o tava speciala de tort, tapetata cu hartie de copt
- blatul trebuie sa stea la cuptor 35 de minute
- dupa ce s-a racit, blatul se taie in doua pe orizontala
- blatul se poate insiropa cu un suc facut din: apa, zahar, suc de portocale, vanilie
- se pune un strat fin de dulceata de fructe pe primul blat
- frisca lichida se bate dupa instructiunile de pe cutie
- se adauga frisca peste dulceata
- se acopera cu celalalt blat insiropat
- tortul se imbraca in frisca si se decoreaza cu fructe exotice: kiwi, portocale, banane, ananas, mango, etc.
- ca fructele sa-si pastreze textura si culoarea, se foloseste un Gel Fix din comert, dizolvat in apa calduta, care se toarna pe deasupra.
Tort cu fructe


La masa de Craciun poti servi un cocktail din oua, vin alb sau rosu si neaparat sampanie.