Retete Culinare,Retete Supe, Retete Top Chef online,Retete Top Chef
INGREDIENTE
1 kg pulpa de rosii
1 ceapa mica
1 morcov mic
500 gr apa
1 lingura de bulion
2 ramurele de timo (cimbru proaspat)
1-2 frunze dafin
2 linguri rase de faina
200 gr lapte
50 gr unt
sare
piper
MOD DE PREPARARE
Incerca sa folosesti pentru aceasta crema rosii cat mai mari, coapte foarte bine si eventual biologice.
Pune pe foc o oala cu apa iar in momentul in care apa incepe sa fiarba, scunfunda rosiile pentru 1 minut dupa care le scoti si le lasi sa se racoareasca.
Le decojesti, le cureti cat poti de bine de samburi si de apa de vegetatie si le tai cubulete.
Topesti untul intr-o oala si adaugi o ceapa si un morcov tocat marunt.
Cand ceapa devine transparenta, adaugi 2 linguri rase de faina si amesteci viguros ca sa nu se formeze cocoloase. Amesteci maximum 2 minute si ai grija ca faina sa nu se arda.
Adaugi pulpa de rosii, apa in care ai dizolvat 1 lingura de concentrat de rosii, cimbrul proaspat si 1-2 frunze de dafin.
Acoperi oala cu un capac si lasi supa pe foc 20 minute din momentul in care incepe sa fiarba.
Stingi focul si elimini foile de dafin. Passezi supa cu ajutorul unui mixer vertical.
Pune intr-un vas 200 gr lapte, toarna peste el 1-2 polonice de supa, amesteca bine si apoi adauga laptele in oala de supa.
Serveste supa cu crutoane prajite in unt.
Pofta buna!