Reteta Meniu pentru petrecerea de Revelion 2015

Reteta Meniu pentru petrecerea de Revelion 2015

Reteta Meniu pentru petrecerea de Revelion 2015-2016
Meniu pentru petrecerea de Revelion 2015 - 2016, Retete online, Mancare de Revelion,Retete Culinare,retete mancare,Mancaruri, Retete Top Chef online,Retete









Chiftelute cu susan




 INGREDIENTE
500 g piept de pui,
2 felii de paine alba,
sare,
piper,
2 oua,
1 ceapa,
3-4 catei usturoi,
o legatura marar,
100 g susan
MOD DE PREPARARE
- pieptul de pui trebuie dat prin masina de tocat sau maruntit foarte bine
- carnea se amesteca bine cu ouale, painea (trebuie sa stea 3-4 minute in apa si apoi stoarsa bine), sare, piper, usturoi maruntit, ceapa data pe razatoare sau tocata foarte marunt si mararul tocat.
- din aceasta pasta se fac chiftelute mici, care se trec prin susan si apoi se prajesc in ulei incins timp de cateva minute, pana devin aurii.
- se pot servi ca aperitiv, pe frunze de salata verde sau cu putin mustar.




Salata de ton cu grapefruit servita in coji de avocado



 INGREDIENTE
avocado,
grapefruit,
ton la conserva in suc propriu,
oua fierte,
ulei,
sare,
piper,
ceapa verde sau uscata.
MOD DE PREPARARE
Din pulpa de avocado se face o pasta care se amesteca cu galbenusuri de ou fierte si putin ulei.
Apoi se pun bucatile de ton, se adauga ceapa verde, patrunjel, albusurile tocate, bucatele de grapefruit, sare si piper.
Acest amestec se serveste in cojile de la avocado, ornate cu felii de grapefruit.
Poti adauga si cativa creveti!





Pui Tandoori


 INGREDIENTE
pulpe de pui (se pot folosi pulpe superioare,
intregi sau un pui intreg taiat),
condimente: sare,
piper,
chili,
boia dulce de ardei,
chimen,
usturoi pisat,
coriandru,
 scortisoara,
rozmarin si oregano,
ulei de masline.
MOD DE PREPARARE
Pulpele de pui se aseaza intr-o tava pentru tapetat, cu hartie de copt, se cresteaza pana la os si se ung cu un sos facut din toate condimentele de mai sus amestecate cu ulei de masline.
Se lasa la cuptor (fara apa si fara sa fie acoperit) timp de o ora, pana se rumeneste frumos.




Ananas la gratar



 INGREDIENTE
un ananas mare,
miere,
scortisoara,
 frisca
MOD DE PREPARARE
Ananasul se taie in bucati mari, se unge cu miere si se presara scortisoara.
Se lasa 1 ora la frigider, invelit in folie de aluminiu sau intr-un vas acoperit.
Apoi se incinge gratarul, se unge cu putin ulei si se prajesc bucatile de ananas pana devin usor caramelizate.
 Se servesc cu frisca, inghetata sau alte sos care iti place.




Tiramisu



 INGREDIENTE
un pachet mare de piscoturi Savoiardi,
4 oua, zahar pudra cu aroma de vanilie,
branza Mascarpone (2 cutii),
frisca Hulala lichida (500 ml) si vanilie esenta.
MOD DE PREPARARE
- se face o cafea tare si aromata din 500 ml apa, 6-7 lingurite de cafea si 5 de zahar. Se inmoaie piscoturile in cafea timp de o secunda si se aseaza intr-o tava ca de friptura, lunga, ingusta si destul de inalta.

- crema se prepara astfel: ouale intregi se "bat" cu zaharul pudra, 3 linguri de zahar tos si vanilia si se aseaza in bain-marie. Se pune si jumatate de cescuta de gelatina inmuiata in apa rece. Se amesteca bine cu telul pana compozitia capata consistenta aluatului de clatite, fara sa fiarba. Se ia de pe foc, se amesteca de cateva ori sa se mai raceasca si se adauga cutiile de branza Mascarpone.

- in alt vas se bate toata cutia de frisca lichida, fara sa mai adaugi altceva, timp de 10 minute, pana se intareste foarte bine.

- in frisca se incorporeaza crema de oua si branza treptat, amestecand cu grija de jos in sus, pentru a nu se lasa compozitia.

- se adauga jumatate din crema peste piscoturile inmuiate in cafea si asezate in tava, apoi se mai pune un strat de Savoiardi cu aroma fina de cafea si ultima parte de crema.

- pe deasupra se orneaza prajitura cu ciocolata rasa si se lasa la frigider 5 ore sau peste noapte.




Pink California Sunshine




INGREDIENTE
suc de portocale
lichior de caise si sampanie.
MOD DE PREPARARE
Sucul de portocale se amesteca cu lichiorul de caise si se toarna intr-un pahar inalt. Apoi se pune sampania.