Reteta pui la cuptor cu gutui

Reteta pui la cuptor cu gutui

Reteta pui la cuptor cu gutui
Retete Culinare,retete mancare,Mancaruri, Retete Top Chef online,Retete Top Chef


INGREDIENTE

- un pui intreg/4 pulpe mari/4 bucati de piept de pui
- 2 gutui mari
- un cub de unt, putin ulei
- 200 ml supa de pui/apa
- 150 ml smantana
- sare, piper, cimbru, chili

MOD DE PREPARARE

- carnea se spala, se sterge bine cu prosoape absorbante, se condimenteaza dupa gust (sare si piper)
- gutuile se spala, se sterg si se taie felii pe lungime (poti sa le scoti cotorul sau sa tai feliile in jurul acestuia)
- cuptorul trebuie preincalzit la treapta a 4-a (175 grade)
- intr-o tigaie neaderenta se pune jumatate din cantitatea de unt si putin ulei de floarea-soareleui si se lasa la incins
- se pun bucatile de pui in tigaie si se prajesc pe ambele parti timp de 5 minute
- puiul prajit se pune intr-un vas de lut sau o tava speciala si se da la cuptor 10 minute
- in acest timp se prepara sosul!
- feliile de gutui se calesc in restul de unt pana se inmoaie (5-6 minute), apoi se scot din tigaie si se mentin calde
- supa de pui si vinul se pun la fiert (asteapta sa dea 1-2 clocote, pentru a iesi alcoolul din sos) si apoi se adauga smantana treptat (ca pentru ciulama)
- sosul se lasa la fiert pana isi reduce volumul (daca doresti un sos mai cremos, adauga in smantana o lingura rasa de faina si amesteca bine)
- se adauga sare si piper in sosul obtinut
- peste puiul din vas se adauga feliile de gutui si apoi sosul si cimbrul si se da la cuptor pentru inca 10 minute
- puiul cu gutui se serveste cald, cu o garnitura de piure de cartofi sau simplu, cu o salata de ruccola
- daca nu gasesti gutui proaspete, poti sa folosesti si gutui din compot, nu vor fi prea dulci (insa nu va mai trebui sa le calesti, ci le poti pune direct in vasul cu pui)